This page has moved. See: the new page instead.

7th Nordic Collegiate Programming Contest

osana

ACM:n International Collegiate Programming Contest -ohjelmointikilpailua


Vuoden 2008 kilpailu käydään samanaikaisesti kymmenkunnassa pohjoismaisessa yliopistossa

lauantaina 4. lokakuuta 2008 klo 12-17

Vuoden 2007 tehtävät ja tulostaulu jne. kisan kotisivuilla!


NCPC-kilpailuun voivat osallistua TKK:n opiskelijat ja työntekijät. Kilpailu on joukkuemuotoinen: joukkueet yrittävät ratkaista mahdollisimman monta ohjelmointitehtävää viidessä tunnissa. Kussakin joukkueessa on kolme kilpailijaa, joilla on käytössään ainoastaan yksi tietokone. Sallittuja ohjelmointikieliä ovat C, C++ ja Java.

Kilpailu soveltuu kaikille vasta-alkajista asiantuntijoihin, sillä tehtävät ovat tasoltaan vaihtelevia. Sitä paitsi kilpailussa on useita tulostauluja: paikallinen tulostaulu TKK:n joukkueille, kunkin maan tulostaulu, ja yleispohjoismainen tulostaulu kaikille joukkueille. Näin kukin joukkue voi itse valita, mihin näistä kenties tahtoo suoritustaan verrata. Vaikka kilpailu on osa pohjoismaista mestaruuskilpailua, se on ennen kaikkea piristävä lisämauste tietotekniikan opiskeluun.

Opiskelijajoukkueet, jotka täyttävät ACM International Collegiate Programming Contest -kilpailun kelpoisuussäännöt, voivat päästä jatkoon Luoteis-Euroopan aluekilpailuun (NWERC) Utrechtiin ja sieltä mahdollisesti maailmanfinaaliin Tukholmaan.


Yleistä:
WWW-tulostaulua päivitetään kilpailun aikana reaaliaikaisesti. Kilpailun viimeisen tunnin aikana tulostaulua ei kuitenkaan päivitetä. Lopputulokset julkaistaan tunnin kuluessa kilpailun päättymisestä.

Kilpailussa noudatetaan kansainvälistä kilpailukäytäntöä, ja tiettyjen kirjastojen käyttö on sallittu, mm. Standard Template Libraryä saa käyttää. Kilpailussa noudatetaan ACM:n aluekilpailusääntöjä sillä lisäyksellä, että kaikki kirjoitettu tai painettu referenssimateriaali on sallittu (kirjat, muistiinpanot, ohjelmalistaukset, jne.), mutta mitään tallennusmediaa tai muuta elektronista laitetta ei saa käyttää.

On kenties syytä varata jotakin syötävää; kilpailu on pitkä, vaikka aika lentääkin kilpaillessa.

NCPC

Paikallista

ICPC

Sekalaisia


Otaniemi, 2008-08-21, Harri Haanpää